ИЗВЕШТАЈ ЖИРИЈА СА 50. СУСРЕТА
ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА СРБИЈЕ
Након одгледаних седам луткарских представа на 50. Сусретима професионалних позоришта лутака Србије, жири у саставу: Маријана Петровић театролог и глумица, Милена Деполо драматург и Предраг Штрбац редитељ, желео би, пре свега, да захвали Дечјем позоришту Суботица за изванредно организован фестивал, љубазност и атмосферу у којој смо се осећали добродошло, спокојно и позвано да посвећено и професионално радимо свој посао. Честитамо организаторима и свим учесницима фестивала и подржавамо их да остану истрајни у својој мисији, јер позориште за децу то јесте. Представе које смо видели на фестивалу обрађују различите теме, обраћају се различитим циљним групама, различитих су сценских израза, форми и жанрова, али и различитог квалитета. Видели смо врло квалитетан мејнстрим, као и значајне искораке у приступу луткарској уметности, што сматрамо да треба посебно подржати, те су награде које додељујемо следеће:
Специјалну награду за глуму „Дејан Пенчић Пољански“ жири већином гласова додељује ПОЗОРИШТУ ЗА ДЕЦУ КРАГУЈЕВАЦ ЗА ХРАБРОСТ У КРЕИРАЊУ РЕПЕРТОАРСКЕ ПОЛИТИКЕ ЗА ПРЕДСТАВУ „ТИХИ ДЕЧАК“.
Награду за најбољу анимацију "Јанко Врбњак", коју је установило Мало позориште "Душко Радовић", жири једногласно додељује представи „НА ВУКОВОМ ТРАГУ“ ПОЗОРИШТА МЛАДИХ НОВИ САД, ЗА УМЕТНОСТ АНИМАЦИЈЕ ЗВУКА, МАТЕРИЈАЛА И ЛУТАКА.
Награду за најбољег младог глумца "Милена Саџак" коју је установило Позориште лутака Ниш, жири једногласно додељује ЉУБИЦИ РАДОМИРОВИЋ ЗА УЛОГУ ЛЕЈЛЕ У ПРЕДСТАВИ „ТИХИ ДЕЧАК“ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ КРАГУЈЕВАЦ.
Награду за свеукупан допринос у развоју луткарства „Бошко Зековић“ коју је установило Позориште младих Нови Сад доделипостхумно ЗОРАНУ ЛОЗАНЧИЋУглумцу и редитељу из Ниша
Награду за глумачкоостварење жири једногласно додељујеСАШИ ЛАТИНОВИЋУ ЗА УЛОГЕ БАКА И ЏЕКА ТОРНТОНА У ПРЕДСТАВИ „НА ВУКОВОМ ТРАГУ“ ПОЗОРИШТА МЛАДИХ НОВИ САД.
Награду за глумачкоостварење жири једногласно додељујеСАЊИ МАТЕЈИЋ ЗА УЛОГУ МАЈКЕ У ПРЕДСТАВИ „ТИХИ ДЕЧАК“ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ КРАГУЈЕВАЦ.
Награду за глумачкоостварење жири једногласно додељујеМИЛОМИРУ РАКИЋУ ЗА УЛОГУ ВУКА У ПРЕДСТАВИ „ТИХИ ДЕЧАК“ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ КРАГУЈЕВАЦ.
Награду за глумачкоостварење жири једногласно додељујеМИЛОШУ МИЛОВАНОВИЋУ ЗА УЛОГУ ОЦА У ПРЕДСТАВИ „ТИХИ ДЕЧАК“ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ КРАГУЈЕВАЦ.
Награду за глумачкоостварење жири једногласно додељујеМЛАДЕНУ МИЛОЈКОВИЋУ ЗА УЛОГУ ВУКА У ПРЕДСТАВИ „ВУК КОЈИ ЈЕ ИСПАО ИЗ КЊИГЕ“ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА НИШ.
Награду за глумачки ансамбал представе жири једногласно додељујеАНСАМБЛУ ДЕЧЈЕГ ПОЗОРИШТА СУБОТИЦА ЗА КОЛЕКТИВНУ ИГРУ У ПРЕДСТАВИ „ТЕАТРУ С ЉУБАВЉУ“.
Награду за најбољу сценографијужири једногласно додељује КАРОЛИНИ АРАНДИЈИ ЗА ПРЕДСТАВУ „НА ВУКОВОМ ТРАГУ“ ПОЗОРИШТА МЛАДИХ НОВИ САД.
Награду за најбољу музикужири жири једногласно додељује ЛАЗАРУ НОВКОВУ ЗА ПРЕДСТАВУ „НА ВУКОВОМ ТРАГУ“ ПОЗОРИШТА МЛАДИХ НОВИ САД.
Награду за најбољу креацију лутака жири једногласно додељујеМАРЕКУ ШТЕРБАКУ И ВЈАЧЕСЛАВУ ЗУБКОВУ ЗА ПРЕДСТАВУ „НА ВУКОВОМ ТРАГУ“ ПОЗОРИШТА МЛАДИХ НОВИ САД.
Награду за најбољу режијужири једногласно додељује ТИНУ ГРАБНАРУ ЗА ПРЕДСТАВУ „ТИХИ ДЕЧАК“ ПОЗОРИШТА ЗАДЕЦУ КРАГУЈЕВАЦ.
Награду за најбољи текстжири једногласно додељује АНИ ДУШИ И ТИНУ ГРАБНАРУ ЗА ПРЕДСТАВУ „ТИХИ ДЕЧАК“ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ КРАГУЈЕВАЦ.
Награду за најбољу представу у целини - Гран при жири једногласно додељује представи„ТИХИ ДЕЧАК“ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ КРАГУЈЕВАЦ.