Представа Позоришта за децу Крагујевац „Тихи дечак” (по тексту Ане Душе и Тина Грабнара) у режији Тина Грабнара освојила је Гран при и победник је Првог међународног фестивала луткарске уметности Мостар (ФЛУМ 2021) који је одржан од 26. до 30. септембра.

У организацији Позоришта лутака у Мостару на ФЛУМ-у је изведено осам представа из Љубљане, Ријеке, Новог Сада, Суботице Крагујевца, Зенице, Бања Луке и Сарајева.

Побједник Фестивала је представа „Тихи дечак” крагујевачког Позоришта за децу која је по оцени стручног жирија освојила је Гран при фестивала „Златни свитац”, а уз то и награду за најбољу режију (Тин Грабнар) и награду за глумачко остварење коју је добио Миломир Ракић.

Уз такмичарски репертоар, у пратећем програму ФЛУМ-а су одржане промоције књига „Лабораторија луткарства” Вахида Дураковића и „Бакина новогодишња прича” Виде Срете Жуљевић, затим изложба слика „Приче” Алене Гојак и концерт за децу „Латиф и Мравко Травко”. Међународни фестивала луткарске уметности Мостар ће по речима организатора из Позоришта лутака прерасти у традиционалну манифестацију.